dimecres, 25 de setembre del 2013

APLICACIONS DIDÀCTIQUES I METODOLÒGIQUES DE LA PDI





La PDI (pissarra digital interactiva) és un eina d'ensenyament complementària a les tradicionals, que s'adapta a tots els nivells d'aprenentatge. Permet disposar ràpidament de tot un conjunt d'aplicacions informàtiques en un mateix lloc, amb la qual cosa, amb aquesta gran eina, es facilita la tasca d'ensenyament per part del mestre/a als seus alumnes.
Amb la PDI s'aconsegueix captar millor l'atenció de l'alumne i millora la seva concentració ja que, l'alumne és partícep del seu aprenentatge.


Avantatges:

-Motiva al professor i alumne
-Crea interacció
-Recursos didàctics i pedagògics


Inconvenients:

-S'ha de disposar d'una connexió ràpida a Internet
-El manteniment és car
-El mestre/a ha d'estar ben format per poder-la utilitzar


COMENTARI SOBRE ELS VÍDEOS - TEMA 1

VIDEO 1: L'ús de les noves tecnologies faciliten l'aprenentatge amb una millor rapidesa i comoditat, a part de poder disposar en qualsevol moment de la informació que es necessiti.

VÍDEO 2: Amb l'ajuda dels ordinadors a les aules, els alumnes poden aprendre amb més motivació i els facilita el treball en equip.

VÍDEO 3: Amb l'ajuda de les noves tecnologies, els alumnes del CEIP Campclar ens dónen una visita guiada pels diferents llocs del centre.

VÍDEO 4: Són presentacións multimedia fetes per uns alumnes d'un col·legi de Lleida, amb l'ajut de les noves tecnologies a l'escola.

VÍDEO 5: Aquest vídeo ens mostra la importància que té una bona metodologia en l'ensenyament escolar, sense ella, no hi hauria un bon  ensenyament.

VÍDEO 6: El docent té que estar ben preparat si vol oferir una bona ajuda a l'alumne.

VÍDEO 7: Ens mostra la importància que té l'ús de les noves tecnologies en zones rurals.
L'ús de les Tablet PC, desperta i motiva l'interès per aprendre per part de l'alumne i comporta que la classe magistral desaparegui.

VÍDEO 8: Ens mostra la importància que té com fan les coses els pares quan estan amb els seus fills, els fills copíen la conducta dels pares.

VÍDEO 9: Els alumnes es troben a l'ensenyament amb les noves tecnologies però abans el mestre/a, els haurà d'ensenyar com aprendre amb aquests mètodes nous per ells.

VÍDEO 10: Aquest fa referència a la importància que té l'ús del llibre tradicional ja que, sempre està disponible i no té bateries.

VÍDEO 11: Fa referència a l'aprenentatge en línia relacionat amb l'educació i anima, a que els centres ho utilitzin sense por. Les possibilitats que pot oferir són moltes.

VÍDEO 12: Fa referència a que el futur ja està aquí, estem preparats realment?

VÍDEO 13: L'IPAD pot facilitar-nos una mica la nostra vida diària, però no vol dir que ho haguém de fer tot amb ell.